KotiRuokaMinne istuttaa kurpitsasato: niille, jotka eivät tiedä mitä tehdä vihannekselle

Minne istuttaa kurpitsasato: niille, jotka eivät tiedä mitä tehdä vihannekselle

Kurpitsa on todella universaali vihannes, harmi vain, että harvat tietävät siitä..

Kuten BelNovostin verkostojulkaisun asiantuntija Julia Arkhipova sanoi, kurpitsa sopii pakastamiseen, hillon ja jälkiruokien valmistukseen sekä syömiseen tuoreena..

Muista siis pitää osa sadosta tuoreena, jotta voit myöhemmin valmistaa mehua, muhennosruokia, pataruokia, kasvislisukkeita ja lisätä sen puuron joukkoon.

Toinen osa – vahingoittuneet hedelmät ja hedelmät, joissa ei ole varsia – tulee lähettää pakastimeen, leikata ensin kuutioiksi ja pakata pusseihin tai säiliöihin.

Nämä valmisteet sopivat myös muhennoksiin tai leivonnaisiin.

Muista valmistaa purkitettu kurpitsa – erityisen maukasta on hillo, jota varten tarvitset 1 kg kurpitsan hedelmälihaa, 1 sitruunan, 1 kg sokeria ja kanelia ja inkivääriä maun mukaan.

Leikkaa ruoka paloiksi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes mehu alkaa erottua, keitä sitten 20 minuuttia, jäähdytä 2-4 tuntia, keitä vielä 20 minuuttia ja kääri rullalle.

Toinen tapa käyttää satoa on kuivata se.Jatkossa kuivattua kurpitsaa voidaan lisätä keittoihin, muhennoksiin ja muihin ruokiin.Voit kuivata kurpitsanpalat kuivausrummussa tai uunissa.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit