KotiRuokaValkoinen, keltainen, vaaleanpunainen: mitkä perunat tulisi paistaa ja mitkä keittää

Valkoinen, keltainen, vaaleanpunainen: mitkä perunat tulisi paistaa ja mitkä keittää

Ruokakaupoista ja toreista löytyy useimmiten kolmenlaisia ​​perunoita: valkoisia, keltaisia ​​ja vaaleanpunaisia.

Kuoren väri BelNovosti-verkostojulkaisun asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan vastaa yleensä hedelmälihan väriä: valkoisilla perunoilla se on harmaa tai kermainen, keltaisilla perunoilla kellertävä, punaisilla perunoilla vaaleanpunainen..

Purppuraperunoista emme toistaiseksi puhu: tämä on harvinainen lajike, joka maksaa enemmän ja on vähemmän yleinen.

Eriväriset perunat eroavat toisistaan ​​tärkkelyspitoisuudessa, mikä vaikuttaa niiden makuun ja kykyyn säilyttää muotonsa.

Tässä on suosituksia perunoiden käyttöön niiden värin perusteella.

Valkoiset perunat

Suositellaan soseisiin, kermakeittoihin ja uuniruokiin, koska se kiehuu hyvin ja maistuu miellyttävän samettiseksi.

Keltaiset perunat

Se on arvostettu kyvystään pitää muotonsa hyvin, joten se soveltuu salaatteihin, leivontaan ja keittämiseen takkissaan.

Punaiset perunat

Tätä lajiketta kannattaa käyttää, jos haluat maistaa paistettuja perunoita: Punaiset perunat sisältävät vähän tärkkelystä ja säilyttävät muotonsa keitettäessä.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit