Kokeneet puutarhurit, jotka käsittelevät valkosipulin kasvattamista, sanovat: älä kiirehdi leikkaamaan sitä sadonkorjuun jälkeen..
Tässä tapauksessa se on hyvin säilytetty.Tuotteen korkealaatuisen varastoinnin varmistamiseksi on muitakin mielenkiintoisia vaihtoehtoja..
Miksi ei pitäisi kiirehtiä kasvien karsimiseen?
Koska jopa sadonkorjuun jälkeen pää lihoaa: hampaat jatkavat kasvuaan ja saavat edelleen ravintoa lehdistä, jotka eivät ole vielä täysin kuivuneet.
Mitä kokeneet ihmiset sanovat
Jos leikkaat vihreän höyhenen, pää menettää ravintonsa, eikä peittävä suomu voi kuivua pitkään aikaan (hampaat luovuttavat kosteutta, jonka ne voisivat imeä lehdistä).
Kokeneet puutarhurit ovat todistaneet sen: leikkaamaton valkosipuli säilyy täydellisesti, ja keväällä ja alkukesällä se miellyttää vahvuudellaan ja mehukkuudellaan.
Tietysti se pitää leikata.Mutta vain tarpeen mukaan.Kun esimerkiksi otamme tietyn summan käyttöön tai myyntiin.
Kuivaus
Tämä on suositus.Kuivaa valkosipulia sadonkorjuun jälkeen auringossa (pari tuntia).
Kuivaa kuitenkin poissa suorasta auringonvalosta, mieluiten katoksen alla, hyvin ilmastoiduissa tiloissa jne.
Siksi on suositeltavaa kuivua 10-14 päivää kääntämällä kasaa säännöllisesti.
Trimmaus
Ei tarvitse leikata 2-3 viikkoon.Ja kun leikkaamme, jätämme noin 10-15 cm varresta (tämä on toinen suositus).
Jos valkosipuli leikataan liian lyhyeksi, se laihtuu ja mehuaa, ja myös kuivien peittosuomujen eheys heikkenee.
Ensinnäkin sinun on leikattava kuivat ’topit’, jätettävä melkein koko varsi, säilytettävä se tässä muodossa irtotavarana tai pussissa.
Ja syksyllä lyhennämme sitä vähitellen mukavaan kokoon.
Kolmas suositus.Kuivauksen jälkeen, kun lajittelet valkosipulia fraktioihin, sinun on leikattava juuret kevyesti.Jätetään noin 5-7 cm.
Ja vartta leikattaessa se on melkein ’puhdas’.Jätä 0,2-0,5 cm.