KotiKasvitMitä tehdä, jos tomaateillasi on mustuneet lehdet: näin korjaat asian

Mitä tehdä, jos tomaateillasi on mustuneet lehdet: näin korjaat asian

Joka vuosi tomaatin, kurkun, paprikan ja muiden kasvien mustuneiden lehtien aiheuttama ongelma kohtaa datsanviljelijöitä..

BelNovostin verkkopainoksen asiantuntijan, agronomitutkijan ja maisemasuunnittelijan Anastasia Kovrignyhin mukaan syynä voivat olla bakteeri-infektiot, varsinkin jos mustuminen leviää suonia pitkin.’.

Toinen syy mustumiseen voi johtua taudeista.Tällaisia ovat tomaattien ja perunoiden Alternaria- eli varhaislaikkutauti, jossa esiintyy mustia täpliä.

Näissä tapauksissa on tietenkin pyrittävä hoitamaan taudit.

Mutta syy voi olla myös jokin muu – viljelijän käyttämät valmisteet.

Havainnollistetaan asiaa esimerkillä: oletetaan, että olet käsitellyt istutuksesi kuparivalmisteella tai lannoittanut raudalla, myös kelaatilla.

Puhumme sellaisista aineista kuin Abiga-PIC, Oxyhome, Hom, Indigo, Bordeaux liquid jne.jne. sekä rautakelaatista, rautasulfaatista tai kotitekoisesta kelaatista, rautasulfaatista sitruunahapon kanssa.

Sitten jonkin ajan kuluttua käytettiin rikkipohjaisia valmisteita hämähäkkipunkkien, härmäpunkkien ja muiden tautien torjuntaan (’PFC-Leros’ ja muut).

Tämän seurauksena suonissa esiintyy mustuutta.

Tämä tilanne ei vaadi puuttumista – se on normaali kemiallinen reaktio.Muodostuvat mustan väriset kupari- ja rautasulfidit eivät ole myrkyllisiä kasveille.

Vastasimme aiemmin kysymykseen, onko totta, että mineraalilannoitteet lisäävät maan happamuutta.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit