Muista talvivalmisteista yleisin on kurkkujen valmistus.Ne suolataan, marinoidaan, kääritään yksitellen ja muiden vihannesten kanssa..
Jokaisella kotiäidillä on pari suosikkireseptiä.Mutta tälle reseptille on varmasti paikka hyllyssä.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi, kuinka kurkkua suolataan suomalaiseen tyyliin.
Tarvitset:
Kuinka kokata
1.Puhtaat kurkut tulee leikata paksuiksi medaljoneiksi.
2.Marinaadin valmistamiseksi sinun on lisättävä veteen luettelon mukaiset mausteet ja veden kiehumisen jälkeen etikka.
3.Lisää seuraavaksi hienonnetut kurkut kuumaan marinaadiin ja kiehauta kaikki uudelleen.Kurkut voivat muuttaa väriä, mutta niiden on säilytettävä tiivis rakenne.
4.Työkappale asetetaan steriloituihin purkkeihin marinadin mukana, purkit kääritään, käännetään ja peitetään, jätetään tähän muotoon, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.
Kun työkappaleet ovat valmiita, ne säilytetään viileässä paikassa.