KotiRuokaMiksi lihaa ei voi marinoida yli 12 tuntia: epämiellyttävä seuraus - jokaisen...

Miksi lihaa ei voi marinoida yli 12 tuntia: epämiellyttävä seuraus – jokaisen gourmetin on tiedettävä tämä

On olemassa kulinaarinen myytti: ’Mitä kauemmin lihaa marinoidaan, sitä mureampaa ja herkullisempaa siitä tulee.’.

Valitettavasti monet gourmetit kiinnittävät huomiota tähän ’sääntöön’ ja jättävät palat marinaadiin pitkäksi aikaa..

Joskus marinointiaika on 12 tuntia tai jopa enemmän.Tämä on erittäin huono!

Älä pidä lihaa happamassa nesteessä liian kauan, muuten saat huonon annoksen.

Tämän suosituksen jakoi Yulia Arkhipova, Belnovostin verkkojulkaisun ruoanlaitto-alan asiantuntija, kokki ja neljännen luokan leipuri.

Miksi lihaa ei kannata marinoida liian kauan

Liian pitkä lihan altistus happamalle ympäristölle muuttaa tuotteen koostumuksen, ei parempaan suuntaan.

Pitkään pehmenneiden lihapalojen rakenne tuhoutuu: niistä tulee jälleen kovia.

Tämän seurauksena valmiista ruoasta tulee ’kumimainen’: ei arkuus tai mehukkuus.

Välttääksesi tämän tuloksen, älä marinoi lihaa yli 12 tuntia.

Useimmissa tapauksissa puoli tuntia riittää, jotta lihapalat saavuttavat halutun koostumuksen ja tulevat mahdollisimman pehmeiksi.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit