Monet herkkusuut ovat vakuuttuneita siitä, että munakokkelia valmistettaessa niitä pitää suolata ja pippuroida.
Itse asiassa nämä toimet eivät ole lainkaan tarpeellisia.
Lisäksi suolan ja jauhetun pippurin korvaaminen jollain muulla ainesosalla auttaa tuntuvasti parantamaan suositun aamuruoan makua.
Mielenkiintoisesta kulinaristisesta tempusta kertoi Belnovostin verkkopainoksen neljännen luokan kokki, kokki, leipuri -asiantuntija Julia Arkhipova.
Miten korvata suola ja pippuri munakokkelissa
Nämä mausteet auttavat tietysti tuomaan paistettujen munien makua esiin.
Mutta on parempi käyttää toista lisäainetta – soijakastiketta.
Tosiasia on, että tämä komponentti yhdistyy täydellisesti proteiiniruokien kanssa.
Soijakastikkeen ansiosta tällaiset ruoat saavat kirkkaamman maun.
Lisäaineella on toinenkin etu ruokasuolaan verrattuna: munakokkelit ’suolautuvat’ tasaisemmin.Jos ’kiteet’ joutuvat vain joihinkin ruokalajin osiin, soijakastike ’imee’ koko ruokalajin.
Mielenkiintoisinta on, että soijakastiketta voi lisätä sekä munakokkeliin että kuorrutettuihin muniin.
Jos kaikki on selvää ensimmäisen vaihtoehdon kohdalla, niin toisessa tapauksessa kannattaa edetä seuraavasti: paista ensin hienonnettu sipuli paistinpannulla, lisää sitten kasvismassaan 50 millilitraa soijakastiketta ja riko sitten 3 munaa kulhoon.
Aikaisemmin ruokailijoille kerrottiin, miten liottaa herneitä kypsennettäväksi 10-15 minuuttia.