KotiKasvitMilloin pavut korjataan: vinkkejä sadon säilyttämiseen

Milloin pavut korjataan: vinkkejä sadon säilyttämiseen

Pavut eivät ole niin suosittuja viljelykasveja kuin kurkut tai perunat, mutta ilman niitäkään ei pärjää, koska ne ovat palkokasveista suosituimpia..

Se on vaatimaton, terveellinen ja suosittu ruoanlaitossa.Siksi sinun on mietittävä, kuinka sato korjataan sen säilyttämiseksi..

Lehtemme asiantuntija Anastasia Kovrizhnykh, tiedeagronomi ja maisemasuunnittelija, kertoi meille, kuinka toimia oikein.

Pavun sadonkorjuu

Lajikkeesta, viljelytavasta ja ilmastosta riippuen papujen sadonkorjuu alkaa heinäkuussa ja päättyy syksyllä.

1.Sadonkorjuu kannattaa suunnitella aamulla, jotta halkeilevista palkoista valuu vähemmän jyviä.

2.Sadonkorjuu suoritetaan repimällä kasvi irti juurista, ei erikseen palosta.Tämän jälkeen pensaat jätetään kuivumaan varjoon ja ulkoilmaan sopivalla materiaalilla niiden alle.

3.Kahden viikon kuluttua pavunjyvät saavuttavat niin sanotun teknisen kypsyyden.

4.Seuraavaksi ne on poistettava paloista ja kuivataan useita päiviä ennen kuin ne lopulta viedään varastointiin.

Tuholaisten ilmaantumisen välttämiseksi sinun on säilytettävä kuivattuja jyviä uunissa, joka on esilämmitetty 60 asteeseen 5 minuuttia.

Pavut säilytetään 16-18 asteen lämpötilassa.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit