Monet emännät ihmettelevät, miksi riisi on ravintoloissa aina murenevaa.
Miten ravintolakokit saavuttavat tämän, kertoo Belnovosti-verkkolehden painoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, neljännen luokan leipuri Julia Arkhipova.
Miten keitetään murenevaa riisiä
Se, tuleeko riisistä murenevaa, riippuu pitkälti keittotekniikasta.
Kiehauta riisi ensin keskilämmöllä ilman kantta.
Kun vesi on kiehunut riisin tasolle, peitä kattila kannella, vähennä lämpöä matalalle ja anna kiehua.
Riisi pitää hauduttaa pienimmällä lämmöllä, silloin se ei kiehu.
Voit myös estää riisin tarttumisen lisäämällä veteen hieman auringonkukkaöljyä.
Aiemmin asiantuntija kertoi, mitkä ruokavirheet voivat tehdä keitosta haitallisen.