KotiRuokaMitä tehdä kvinoalla: maukasta ja terveellistä ruokaa

Mitä tehdä kvinoalla: maukasta ja terveellistä ruokaa

Ravintoterapeutit neuvovat kiinnittämään enemmän huomiota pähkinöihin ja siemeniin, täysjyväviljaan ja muihin kasvipohjaisiin ruokiin.

Kinoa mainitaan usein suosituksissa, mutta monet ihmiset eivät tiedä, kuinka sitä kypsennetään ja minkä kanssa syödään..

Lehtemme asiantuntija Yulia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi kuinka valmistaa quinoa-salaatti.

Tarvitset:

  • kvinoa 100 gr.
  • vesi 250 ml.
  • kurkut 200 gr.
  • tomaatit 200 gr.
  • paprika 100 gr.
  • sipuli (punainen) 50 gr.
  • valkosipuli 1 kynsi.
  • kasviöljy 2 rkl.l.
  • hunajaa 1 rkl.l.
  • sitruunamehu 2 rkl.l.
  • suolaa, pippuria ja persiljaa maun mukaan.
  • Kuinka kokata

    1.Pese kvinoa kylmällä vedellä, lisää kiehuvaan veteen ja keitä suolalla maustetussa vedessä kannen alla 10 minuuttia, poista sitten lämmöltä ja anna jäähtyä.

    2.Sekoita hienonnettu valkosipuli kasviöljyyn, lisää sitruunamehu ja hunaja, suola ja pippuri maun mukaan.

    3.Leikkaa kurkut, sipulit, tomaatit ja kuoritut paprikat kuutioiksi ja hienonna persilja.

    4.Sekoita kasvikset, yrtit ja kvinoa salaattikulhossa, kaada kastike päälle ja sekoita.

    Jäähdytä ja tarjoa lihan tai kalan lisukkeena.Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit