Kakku on välttämätön ’ominaisuus’ ehkäpä kaikissa juhlissa.
Tällä ruokalajilla on vain yksi haittapuoli, joka käy ilmi sitä leikattaessa: palat ovat usein epätasaisia, hajoavat, ja yleensä jälkiruoka ei välttämättä riitä kaikkien kokoontuneiden herkutteluun.
Sinun ei kuitenkaan tarvitse kohdata näitä ongelmia, jos käytät BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntijan, keittiömestari Julia Arkhipovan ehdottamaa temppua.
Alla ehdotetun kakun leikkaustavan avulla jokainen vieras saa oman palansa herkusta, ja kaikki ovat tasaisia ja samankokoisia.
Leikkaa kakku ensin kahtia ja lohko sitten kukin puolikas.Se on tehtävä siksak-muodossa, ja veitsen suuntaa on vaihdettava eri kulmissa – ensin toiselle puolelle, sitten toiselle.
Näin saat kahdeksan tavallisen kakkuviipaleen sijasta kaksitoista.
Ja jos jaat näin saadut viipaleet kahtia, yli kaksi tusinaa ihmistä pääsee maistamaan juhlapäivän pääruokaa.
Tämä menetelmä todella ratkaisee yhden yleisimmistä ongelmista, joita voi syntyä kakun leikkaamisen aikana.
Tärkeintä on, että kakun leikkaaja varmistaa, että ensimmäinen leikkausviiva kulkee täsmälleen jälkiruoan keskellä.Näin taataan, että viipaleista tulee samankokoisia.