KotiRuokaPitäisikö riisin peittämiseen käyttää kuumaa vai kylmää vettä?

Pitäisikö riisin peittämiseen käyttää kuumaa vai kylmää vettä?

Yksi tärkeimmistä vaiheista riisin valmistuksessa pilafia varten on liotus..

Ammattikokit eivät koskaan ohita tätä vaihetta.Kerromme, kuinka he liottavat riisiä.

Kuinka liottaa riisiä oikein pilafia varten

Ensinnäkin on suositeltavaa liottaa riisi puhdistetussa vedessä.Tämä pätee erityisesti niille, joilla on mauton vesijohtovesi.

Toiseksi liotusveden on oltava kuumaa.Tämä on tarpeen ylimääräisen tärkkelyksen poistamiseksi.Vesi on vaihdettava sen jäähtyessä.

Mitä tulee liotusaikaan, se riippuu riisin tyypistä.

Kovia lajikkeita (basmati, devzira) liotetaan noin kaksi tuntia.Alang- ja lazar-lajikkeille 30-40 minuuttia riittää.

Punaisia ​​ja ruskeita täysjyviä on liotettava puolitoista tuntia, villi (musta) riisiä – yön yli.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit