Yleensä kotiäidit eivät ole innokkaita aloittamaan punajuurien keittämistä..
Tämä prosessi vie liian paljon aikaa!.
Näin ollen suuren juurikasvin lämpökäsittely voi kestää 1,5-2 tuntia.
Onneksi on tapa keittää punajuuret hyvin nopeasti.
Jotta vihannes saavuttaisi valmiin, riittää, että pidät sitä kiehuvassa vedessä vain neljänneksen tunnin ajan.
Belnovosti-verkostojulkaisun ruoanlaitto-alan asiantuntija, neljännen luokan kokki ja leipuri Julia Arkhipova puhui mielenkiintoisesta menetelmästä keitettyjen punajuurien valmistusta varten.
Kuinka keittää punajuuria nopeasti
On parempi valita keskikokoiset juurekset.Ne saavuttavat valmiuden paljon nopeammin kuin suuremmat.Ja keskikokoisista punajuurista tulee todennäköisesti herkullisempia.
Ensimmäinen asia on pestä vihannes ja poistaa ihon pintakerros sienellä.Häntä ei ole vielä tarpeen poistaa.
Tässä muodossa juurekset on asetettava liedellä seisovaan pannuun.Siihen mennessä astiaan kaadetun nesteen pitäisi jo kuplia.
Astiaa ei tarvitse peittää kannella.
Punajuurien kypsennyksen tulisi kestää 15 minuuttia.Palon tulee olla vahva.
Seuraava vaihe on tämä: sinun on korvattava pannulla oleva kuuma vesi erittäin kylmällä vedellä.Mieluiten jääkylmänä.
Asia on siinä, että jyrkkä lämpötilan muutos ’pakottaa’ vihanneksen kypsymään paremmin: lämpö ’siirtyy’ nopeasti juureksen sisällä.
Punajuurien tulee levätä matalan lämpötilassa vedessä 15 minuuttia.
On syytä korostaa, että ’kuuma-kylmä’ juureksen valmistusmenetelmä on hyvä paitsi siksi, että se säästää paljon aikaa, myös siksi, että vihannes osoittautuu paljon maukkaammaksi ja mehukkaammaksi kuin tavallisella kypsennysmenetelmällä.