KotiKasvitVähän tunnettuja vinkkejä valkosipulin sängyn tekoon

Vähän tunnettuja vinkkejä valkosipulin sängyn tekoon

Valkosipulipenkkien valmistelu, kuten asiantuntevat datsanviljelijät sanovat, on suoritettava viimeistään kaksi viikkoa ennen suunniteltua hammasruusujen istutusta.

Tätä kohtaa voidaan kutsua perustavanlaatuiseksi, koska maan on asetuttava hiukan paikoilleen.

Jos laiminlyöt suosituksen ja työnnät valkosipulinkynsiä juuri kaivettuun sänkyyn, myöhemmin maan laskeutuessa (muuten epätasaisesti) valkosipulin juuret katkeavat, se päätyy pintaan tai kynnet sijaitsevat eri syvyyksissä, minkä vuoksi valkosipuli versoo keväällä epätasaisesti – ei siis yleisesti ottaen kovin miellyttävää.

Mutta emme luettele muita peripetiat, jotka odottavat taitamatonta puutarhaajaa: sen sijaan muistutamme jälleen kerran tarpeesta valmistella valkosipulin sänky etukäteen.

Nyt pari sanaa paikasta – sen pitäisi olla korkealla sijaitseva alue, jossa ei ole keväällä kastumista.Samaan aikaan talvella lumen pitäisi jäädä sen päälle eikä sitä saisi puhaltaa pois.

Jos odotat kunnollista satoa, varmista, että valkosipulille varattu paikka on aurinkoinen ja valaistu lähes koko päivän.

Mitä tulee esikasveihin, valkosipuli sopii varhaisperunan, tomaatin, varhaiskaalin, palkokasvien ja yrttien kanssa.

Myös maaperällä on merkitystä – kevyet saviset, hedelmälliset maat soveltuvat parhaiten tämän kasvin viljelyyn.Raskaassa ja savisessa maaperässä suositellaan hiekan lisäämistä ja kevyessä, hiekkaisessa – humuksen lisäämistä.Se ei haittaa häntä ja kevyellä savimaalla.

Orgaanisia aineita tarvitaan noin ämpäri neliömetriä kohden.Tarve ja mineraalilannoitteet – 40-50 g moniravinteista mineraalilannoitetta per ’neliö’.

Laita riveihin puutuhkaa, kaliumsulfaattia, ja olisi hyvä ostaa zeoliittia (kissan kuiviketta), joka sisältää piitä – tarvitset 1 kupin neliömetriä kohden.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit