Vaikuttaa siltä, että mikä voisi olla yksinkertaisempaa kuin pastan keittäminen?
Moni tekee sen kuitenkin väärin.Pastan keittämisen pääsäännöistä kertoo ’Belnovosti’ -verkkopainoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, neljännen luokan leipuri Julia Arkhipova.
Miten keittää makaronia oikein
Ensinnäkin, pasta tykkää keittää runsaassa vedessä (litra vettä 100 grammaa pastaa kohti).
Toiseksi, pasta pitää kiehuvasta vedestä.Pastaa saa laittaa vain kiehuvaan suolattuun veteen (10 grammaa suolaa 100 grammaa pastaa kohti).
Kolmanneksi, pitkää pastaa ei pidä rikkoa, vaan laskea hitaasti kiehuvaan veteen, tämä vähentää tarttumisen todennäköisyyttä.
Neljänneksi, älä peitä makaronipataa kannella.Pasta ei myöskään pidä usein tapahtuvasta sekoittamisesta.
Viidenneksi, pasta pitää kasviöljystä.Lisää kiehuvaan veteen ruokalusikallinen öljyä (4-5 litraa vettä kohden) ja laita sitten pasta joukkoon.
Aiemmin asiantuntija kertoi, miten laiskan khachapurin keittäminen onnistuu.