KotiRuokaMansikkapiirakan valmistus: tuoksuvat marjat ja mureneva kuori

Mansikkapiirakan valmistus: tuoksuvat marjat ja mureneva kuori

Perinteisesti sadonkorjuukausi alkaa mansikoilla.Marjoja käytetään hilloihin ja muihin valmisteisiin, ja niitä käytetään myös leivontaan..

Tuoreilla marjoilla piirakat ovat aromaattisempia, ruokahaluisempia ja mehukkaampia..

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi mansikkapiirakan leipomisesta.

Tarvitset:

  • tuoreet mansikat – 450-500 gr.
  • maissitärkkelys – 2 rkl.l.
  • munat – 2 kpl.
  • jauhot – 350 gr.
  • leivinjauhe – 1 tl.l.
  • suola – 1/3 tl.l.
  • sokeri – 190-200 gr.
  • voita – 100 gr.
  • Kuinka kokata

    1.Vatkaa munat, lisää suola, 150 grammaa sokeria ja sulatettu voi.

    2.Saatuaan homogeenisen massan, siivilöi jauhot leivinjauheella, vaivaa pehmeä taikina.

    3.Laita 1/3 taikinasta pakastimeen 30 minuutiksi ja loput jääkaappiin.

    4.Sitten suurin osa taikinasta laitetaan uunivuokaan muodostaen sivut.

    5.Täytteenä voit käyttää pieniä marjoja.Isot on leikattava.Mansikat on ripotteleva tärkkelyksellä, johon on sekoitettu jäljellä oleva sokeri, ja asetettava sitten muottiin taikinan kanssa.

    6.Raasta pakastettu taikina karkealla raastimella niin, että marjat peittyvät tasaisesti.

    Paista piirakkaa 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia.Hyvää ruokahalua!

    Aiemmin kerroimme sinulle kuinka valmistaa Proletarsky-salaatti.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit