KotiRuokaLisää ”viides maku” keiton, muhennoksen tai riisin maun parantamiseksi; vain kaksi teelusikallista...

Lisää \”viides maku\” keiton, muhennoksen tai riisin maun parantamiseksi; vain kaksi teelusikallista riittää.

Yleisesti uskotaan, että perusmakuja on vain neljä: karvas, hapan, makea, suolainen..

Itse asiassa on olemassa viides maku.Sillä on oma nimi – ’umami.’.

Seuraavia adjektiiveja käytetään yleisesti kuvaamaan tätä makua: lihainen, proteiini, miellyttävä.

On syytä korostaa, että juuri umami mahdollistaa monien standardiruokien muuntamisen todellisiksi kulinaarisiksi mestariteoksiksi.

Mutta millaista lisäainetta tulisi käyttää, jotta ruoka saa miellyttävän aromin?

Tähän kysymykseen vastasi Julia Arkhipova, Belnovostin verkkojulkaisun kulinaarisen alan asiantuntija, kokki ja neljännen luokan leipuri.

Mitä lisätä keittoon, muhennokseen tai riisiin maun parantamiseksi

Tuon ’viidennen maun’ lähde on soijakastike.

Voit käyttää tätä lisäainetta keiton valmistuksessa.Kaksi teelusikallista edellä mainittua mustaa nestettä riittää koko pannulle.

Samanlaista sääntöä voidaan noudattaa muhennosten valmistuksessa.

Tuntuuko sinusta, että liha- ja vihannespalojen maut eivät kehity hyvin? Lisää vain vähän soijakastiketta!

Samanlainen lisäaine parantaa riisipuuroa.’Viidennen maun’ ansiosta tavallisesta lisukkeesta tulee todellinen herkullinen ruokalaji.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit