Keitettyjä perunoita keittäessään monet kokeneet kokit heittävät sitruunaviipaleen kuplivaan veteen.
Näin tehdään happaman väliaineen luomiseksi.Mutta miksi yöperhonen tarvitsee jälkimmäistä?.
Tähän kysymykseen vastasi Julia Arkhipova, Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, neljännen luokan leipuri.
Miksi keittää perunoita sitruunaviipaleen kanssa
Tuskin kukaan herkkusuu pitää vetisistä ja ylikypsistä perunoista.
Tämän kulinaristisen onnettomuuden välttämiseksi vesi kannattaa happamoittaa hieman.
Heti kun kattilassa oleva neste kiehuu, heitä siihen sitruunaviipale (yksi pala riittää puoleentoista litraan vettä).
Happaman lisäaineen ansiosta perunat säilyttävät muotonsa, eivät puhkea, eivät kypsenny liikaa, eivät hajoa eivätkä muutu vetisiksi ja mauttomiksi.
Eikä tarvitse pelätä, että sitruuna pilaa ruokalajin.
Päinvastoin, viipale sitrushedelmää ’antaa’ keitetyille perunoille mielenkiintoisen makuvivahteen, joka varmasti miellyttää monia hyvän ruoan ystäviä.Muista kokeilla sitä!