On olemassa suhteellisen terveellinen vaihtoehto sipseille.
Puhutaan perunatikuista, jotka on melko helppo valmistaa.
Haitallisten ainesosien puuttuminen ja paistamatta jättäminen tekevät tästä välipalasta paljon turvallisemman elimistölle kuin sipseistä.
Samalla itse kypsennetyt välipalat ovat paljon ruokaisampia kuin öljyssä paistetut perunaviipaleet.
Tämän mielenkiintoisen välipalan reseptin jakoi Belnovostin verkkopainoksen neljännen luokan kokki ja leipuri, kokkiasiantuntija Julia Arkhipova.
Perunatikkujen resepti
Ensin sinun täytyy keittää 300 grammaa takkiperunoita.Tämän vaiheen keston tulisi olla noin puoli tuntia.
Kun perunat ovat valmiita, poista niistä kuori ja silppua ne.Toisen tuloksen saavuttamiseksi käytä raastinta (puoli, jossa on pienet reiät).
Perunamassan jäähtyessä yhdistä 300 grammaa jauhoja ja kuutioitua kylmää voita (150 grammaa).Vaivaa seos haarukalla.
Yhdistä kaksi tuloksena syntynyttä massaa (peruna ja voi ja jauhot), suolaa tämä taikina.Voit lisätä murskattuja valkosipulinkynsiä ja mausteita, joista pidät.
Jätä folioon kääritty taikina jääkaappiin 60 minuutiksi.
Palauta sitten tämä pohja työtasolle.Kauli taikina auki.Sinun pitäisi saada noin puolen senttimetrin paksuinen ’levy’.
Käännä ’arkki’ veitsellä pieniksi suorakaiteiksi.Nämä ovat tikkuja, jotka asetetaan leivinpellille ja lähetetään uuniin kolmannekseksi tunniksi.Lämpötilan on oltava 180 astetta.
Tuloksena on ruokahalunhimoisen näköisiä välipaloja: kullanvärisiä ja tietysti erittäin maukkaita.