Keitetyt munat ovat monien ruokien välttämätön ainesosa.
Mutta joskus kokeneetkaan kokit eivät osaa huolella leikata murenevaa keltuaista, mikä epäilemättä pilaa hyvin lautasen ulkonäön..
Onneksi BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, tietää, miten kovaksi keitetyt munat leikataan kauniisti.
Aluksi itse kananmunat on keitettävä kaikkien sääntöjen mukaisesti: niitä ei voi vain heittää kiehuvaan veteen – tuote on laitettava kylmään veteen, odotettava, että se kiehuu, ja sen jälkeen käännettävä lämpöä alaspäin ja keitettävä kananmunia 8-10 minuuttia.
Lähetä keitetyt munat välittömästi valmiiseen kylmää vettä sisältävään astiaan – tämä ei ainoastaan pysäytä kypsennysprosessia, vaan helpottaa myös kuorien poistamista.
Sen jälkeen etsi kohtuullisen terävä veitsi, jossa on ohut ja pitkä terä, ja laita se viileään veteen (on parempi lisätä siihen pari jääkuutiota).
Ennen kuin teet toisen viillon, jäähdytä veitsi vedessä – kylmä terä on avain tasaiseen ja puhtaaseen viiltoon, jossa keltuainen vahingoittuu mahdollisimman vähän.
Ja muista: kiirehtiminen ei auta – leikkaukset on tehtävä hitaasti ja kiirehtimättä.