KotiRuokaMitä tehdä umpeen kasvaneille kurkuille: älä kiirehdi heittämään niitä pois - resepti...

Mitä tehdä umpeen kasvaneille kurkuille: älä kiirehdi heittämään niitä pois – resepti herkulliseen välipalaan

Aiemmin umpeen kasvaneet kurkut kylissä jätettiin siemeniksi, mutta nyt siementen ostaminen ei ole ongelma..

Siksi umpeen kasvaneet kurkut päätyvät valitettavasti usein kompostikuoppaan..

Lehtemme asiantuntija Yulia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi, kuinka tällaisista kurkuista valmistetaan herkullista kaviaaria.

Tarvitset:

  • kurkut 2,5 kg.
  • pippuria 500 gr.
  • porkkanat 500 gr.
  • sipuli 500 gr.
  • valkosipuli 2 päätä.
  • suolaa 2 rkl.l.
  • sokeria 3 rkl.l.
  • tomaattipyre 6 rkl.l.
  • etikka (9%) ½ kuppi.
  • kasviöljy.
  • Kuinka kokata

    1.Kurkut on kuorittava ja siemennettävä ja leikattava kuutioiksi.

    2.Hienonna sipuli, paista kasviöljyssä, lisää karkealla raastimella hienonnettu porkkana, kun olet valmis, poista lämmöltä ja sekoita kurkkujen kanssa.

    3.Lisää seokseen suola, sokeri ja tomaattipyree.

    4.Leikkaa paprika kuutioiksi, pujota valkosipuli puristimen läpi, sekoita vihannesten kanssa.

    5.Kuumenna kaviaari kiehuvaksi, lisää sitten etikka ja kaada steriloituihin purkkeihin ja säilytä.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit