KotiRuokaNäin säilytät perunoita ilman kellaria: Ne eivät itäne tai kuihtu - jos...

Näin säilytät perunoita ilman kellaria: Ne eivät itäne tai kuihtu – jos laitat niille helpon asian.

Jotta perunoista ei tarvitsisi maksaa liikaa talvella, jolloin tämän vihanneksen hinta hyppää tuntuvasti, monet kotiäidit varastoivat mieluummin perunoita syksystä lähtien.

Tässä yhteydessä BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, jakoi neuvojaan tämän juureksen säilyttämisestä, sillä jos se itää, et valitettavasti pääse nauttimaan sen mausta ja ravintoarvosta.

Oikeat olosuhteet perunoiden säilytykseen

Perunoilla täytetyt säkit on säilytettävä viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa 2-4 celsiusasteen lämpötilassa.

Kellarit ja varastot täyttävät kaikki nämä vaatimukset.Jos tämä ei ole mahdollista, tavallinen kaappi riittää, kunhan se ei ole suorassa auringonvalossa.

Perunoiden pakkaaminen

Verkoissa ostetut perunat olisi siirrettävä laatikkoon tai laatikkoon vaurioiden välttämiseksi ja asianmukaisen ilmanvaihdon varmistamiseksi.Polyeteenipussit eivät kuitenkaan sovellu, koska niissä oleva kosteus voi aiheuttaa mätänemistä.

Jos perunat on pidettävä valolta suojassa, voit peittää ne sanomalehdellä.

Mummon niksit

Perunoiden tuoreena pitämiseksi ihmiset käyttävät kastanjoita ja tammenterhoja.Riittää, kun laittaa muutaman perunoiden kanssa astiaan, ja näiden luonnonmateriaalien vapauttamat aineet hidastavat itämisprosessia.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit