Toinen resepti lecholle kannattaa kokeilla valmistautua tänä talvena.Tavallisten tomaattien ja paprikoiden lisäksi tällä kertaa tarvitaan kesäkurpitsaa.
Zakatka osoittautuu herkulliseksi, omaperäiseksi ja ratkaisee ylijäämäkasvien ongelman.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki, leipuri, kertoi, miten valmistetaan lechoa kesäkurpitsan kanssa.
Tarvitaan:
Miten kokata
1.On parasta käyttää nuoria kesäkurpitsoja, jotka viipaloidaan puolikkaiksi renkaiksi tai kuutioiksi.
2.Puhdista paprikat varsista ja siemenistä, leikkaa ohuiksi suikaleiksi, puolirenkaiksi tai kuutioiksi.
3.Kuori tomaatit kuoristaan, laita ne lihamyllyn läpi ja lisää muusiin sokeri, suola ja kasviöljy.
4.Kiehauta sose, keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia ja lisää valmiit vihannekset.
5.Kiehauta seos, keitä vielä 15 minuuttia, lisää murskattu valkosipuli, kiehauta, kaada joukkoon etikka, ota pois liedeltä ja kaada steriloituihin purkkeihin.
Rullaa ja, kun aihiot ovat jäähtyneet, laita ne säilöön.