Kananmunien keittämistä pidetään hyvin yksinkertaisena kulinaristisena toimenpiteenä.
Kuorien poistaminen valmiista ruoasta sen sijaan osoittautuu usein melkoiseksi haasteeksi..
Usein käy niin, että kova kuori on lähes ’liimautunut’ kiinni proteiiniin.
Tämän seurauksena kovaksi keitettyjen munien kuoriminen niin, että ne säilyttävät ruokahalun ja sileän pinnan, on lähes mahdotonta.
On kuitenkin olemassa yksi pieni niksi, joka helpottaa kuorien poistamista.
Tätä varten sinun on käytettävä yhtä yksinkertaista lisäainetta munia keitettäessä.
Mielenkiintoisen ’tempun’ kertoi siitä Julia Arkhipova, Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, neljännen luokan leipuri.
Mitä lisätään veteen munia keitettäessä
Ruokasoodan pitäisi päätyä kuplivaan nesteeseen.
Yksi ruokalusikallinen natriumvetykarbonaattia pitäisi riittää.
Tämän lisäaineen avulla lämpökäsiteltyjen munien kova kuori alkaa haurastua.
Munat on hyvin helppo irrottaa tällaisista kuorista.
Muuten, ruokasoodan sijaan voit käyttää ruokasuolaa.Tämä tuote luo emäksisen ympäristön.Tämän seurauksena kuori taas menettää kovuutensa.
Natriumkloridia ei pidä liioitella.Pari tai kolme nipistystä riittää.