Mehukkaiden leikkeleiden valmistukseen liittyviä vinkkejä ja suosituksia on paljon.
Ne voivat joskus olla jopa ristiriidassa keskenään, mikä vain hankaloittaa kotiäitien elämää.
Siksi kannattaa muistaa täydellisen leikkeleen jauhelihan kolme tärkeintä niksiä, sanoo kokki Julia Arkhipova, lehtemme kulinaarinen asiantuntija.
Mistä ne koostuvat
Älä kokkaa samantyyppisestä lihasta
Vaikka haluaisit kokata kanan- tai naudanlihaleikkeitä, kannattaa silti lisätä hieman sianlihaa.Tämä ei ainoastaan anna mehukkuutta, vaan tekee ruoan mausta myös täyteläisemmän ja kirkkaamman.
Älä säästä sipulia
Lihakiloa kohti tulisi käyttää vähintään kaksi keskikokoista sipulia, jotta liha olisi mehukasta.Ne voidaan raastaa, paistaa tai lähettää lihamyllyyn.
Sipulista ei kuitenkaan missään nimessä kannata luopua.
Vähän voita
Jos käytät tätä salaisuutta, leikkeleet ovat aina mehevyyden standardi.On otettava pala voita, pakastettava se, pilkottava se raastimella ja jaettava tasaisesti jauhelihaan.