KotiRuokaResepti hellästä italialaisesta omenakakusta: vain 7 lusikallista kutakin.

Resepti hellästä italialaisesta omenakakusta: vain 7 lusikallista kutakin.

Omenapiirakkaa on kutsuttu ranskalaisen keittiön keksinnöksi, mutta yhtä usein sitä leipovat myös italialaisen keittiön edustajat.

Italialainen omenapiirakka ei todellakaan ole huonompi kuin vastaavat kilpailijansa, eikä se ole sen vaikeampi valmistaa.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten se valmistetaan.

Tarvitaan:

  • omenoita 2 kpl.
  • munia 3 kpl
  • sokeri 7 rkl.л.
  • jauhot 7 rkl.л.
  • Sitruuna 1 kpl
  • vanilliinia maun mukaan.
  • taikina-aine 1 rkl.л.
  • voita 100 gr.
  • Miten valmistetaan

    1.Kuori omenat, poista ydin, leikkaa kuutioiksi, ripottele päälle sokeria ja lisää voita.

    2.Purista mehu puolikkaasta sitruunasta, lisää omenoiden joukkoon ja sekoita, hauduta 5-7 minuuttia pannulla.

    3.Vatkaa munat sokerin kanssa, lisää yhden sitruunan kuori, vanilliini, haudutetut omenat ja vatkaa seos sekoittimella.

    4.Sekoita jauhot ja leivinjauhe, siivilöi seokseen, vaivaa taikina ja siirrä se voideltuun vuokaan.

    Paista kakkua 175 asteeseen lämmitetyssä uunissa 35-40 minuuttia, ripottele päälle tomusokeria, kun se on valmis.Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit