Kaikki eivät osaa keittää hyvää lientä, mutta ensimmäiset ruokalajit ovat monien ihmisten ruokavalion perusta.
Ei ole mikään salaisuus, että maukas ja aromikas keitto on täydellinen lounas.
Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä oppia tekemään unelmiensa lientä, sanoo lehtemme asiantuntijakokki Julia Arkhipova.Riittää, kun opettelee vain tietyt perussäännöt.
Mistä ne koostuvat
Liha on jäähdytettävä
On tärkeää ymmärtää, että herkullisin ja laadukkain liemi valmistetaan tuoreen tuotteen pohjalta.Tällöin sen maku ja visuaaliset ominaisuudet ovat parhaimmillaan.
Erityiskäsittely
Jotkut kotiäidit eivät vieläkään pese lihaa ja siipikarjaa ennen ruoanvalmistusta, mikä on karkea virhe.Tämän tärkeän prosessin pitäisi kestää vähintään varttitunti.
Jos et halua tehdä tätä, ota keittämisen jälkeen vain vesi pois ja kaada uutta nestettä.
Luut
On myös tärkeää muistaa, että runsas liemi ei todellakaan ole mahdollista, jos käytät vain lihaa.
Siksi luu on yksi tärkeistä komponenteista.