KotiRuokaMiten valita kypsä mango: 5 niksiä onnistuneeseen ostokseen

Miten valita kypsä mango: 5 niksiä onnistuneeseen ostokseen

Kuten tiedätte, jotta mangot saadaan turvallisesti perille, ne poimitaan aikaisin.Hedelmät saattavat kypsyä kuljetuksen aikana, mutta näin ei aina tapahdu.

Näiden mangojen kuljetusominaisuuksien vuoksi kauppojen hyllyiltä löytyy usein kypsymättömiä hedelmiä.

Tässä yhteydessä BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova päätti jakaa viisi vinkkiä, jotka auttavat valitsemaan kypsimmän mangon.

1.Muista tunnustella mangoa: tarvitset hedelmän, joka on kiinteän tuntuinen, mutta ei ’puinen’.Liian kova kuori kertoo vajaakypsästä mangosta, kun taas pehmeä kuori kertoo ylikypsästä hedelmästä.

2.Haistele nyt tulevaa ostostasi – siinä pitäisi olla miellyttävä ja makea tuoksu.Jos hedelmä tuntuu epämiellyttävältä, se on todennäköisesti ylikypsä, kun taas maun puuttuminen on varoitus siitä, että hedelmä on kypsymätön.

3.Hyvän mangon tunnistaa myös painosta: se on yleensä kokoonsa nähden melko painava, mikä kertoo siitä, että se on mehukas.

4.Kiinnitä huomiota kuoreen: vaikka se voi olla erivärinen, se ei saa olla ryppyinen tai ryppyinen.

5.Mutta jos näet tahmeaa tai märkää hedelmää, käy toisessa kaupassa: näitä ei pidä ostaa, koska vaurioitunut kuori päästää läpi bakteereja, jotka voivat aiheuttaa epämiellyttäviä seurauksia ruoansulatukselle.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit