KotiRuokaMitä sieniä voidaan korjata syyskuussa ja mitä niistä voi valmistaa: herkullisten ruokien...

Mitä sieniä voidaan korjata syyskuussa ja mitä niistä voi valmistaa: herkullisten ruokien muunnelmia

Voidaan sanoa, että sienikausi on täydessä vauhdissa.

Syyskuussa voi palata rauhalliselta metsästysretkeltä saaliin kanssa, joka sisältää sieniä, kantarelleja, opaatteja, päärynöitä, rakkolehdykkeitä, herukoita, punakoisoja, voikukkoja, podosinovikkeja, podberezovikkeja ja mokhovikkeja.

Metsään mennessänne muistakaa, että on olemassa syötäväksi kelpaamattomia sieniä, jotka naamioituvat syötäviksi, ja hyvin onnistuneesti.Jotta et erehtyisi, kiinnitä huomiota useisiin ulkoisiin ominaisuuksiin, jotka ovat tyypillisiä syötäville sienille: niillä on luonnollinen ja yhtenäinen väri, ne eivät muuta väriä leikkaamisen jälkeen eikä niiden varren päällä ole ’hametta’.

BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova suosittelee keräämään keskikokoisia sieniä – hyvin pienille sienille pitäisi antaa mahdollisuus kasvaa, kun taas ylikasvaneet sienet syö todennäköisesti joku muu – puhumme tietenkin hyönteisistä.

Koska kerätyt sienet pilaantuvat melko nopeasti, älä lykkää niiden käsittelyä myöhemmäksi – syyskuun sienet voivat toimia erinomaisena pohjana erilaisten ja maukkaiden ruokien valmistukselle.

Porcini-sienet voi keittää ja sitten paistaa pannulla – voit päätyä tarjoilemaan lounaaksi täyteläistä sienilientä.

Niitä voi tarjoilla myös perunoiden, riisin, helmirouheen, pastan, kerman, munakoison ja kukkakaalin kanssa.

Kanttarelleille voi tehdä saman paistamalla niitä.Vaihtoehtoisesti voit valmistaa niistä sose- tai kermakeittoa, piiraita, frittatoja, pataruokia tai lisätä niitä taikinaan leipää leivotessasi.

Opiatista tehdään usein maukasta paahtopaistia, kun taas päärynäkuoriaisia marinoidaan yleisesti ja punakoisoja altistetaan marinoinnille.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit