Paistetut perunat ovat maukas ja runsas ruokalaji.Mutta usein syötynä se käy hyvin tylsäksi.
Samaa voi sanoa keitetyistä perunoista, perunamuusista, pataruoista ja pannukakuista.
Mitä pitäisi tehdä, jos kaikki perunan peruselintarvikkeet ovat lakanneet tuottamasta sinulle gastronomista nautintoa?
Sinun on käännettävä huomiosi vähemmän tunnettuun, mutta ei yhtään vähemmän ruokahalua herättävään yöperunaruokaan.
Puhumme perunapalloista, joiden reseptin on jakanut Julia Arkhipova, Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, leipuri neljännestä luokasta.
Miten tehdä perunapalloja
Keitä 800 grammaa kuorittuja perunoita, valuta vesi ja ’käsittele’ keitetyt vihannekset soseuttimella.
Lisää saatuun massaan 50 grammaa voita ja yksi raaka muna.
Suolaa, pippuroi ja sekoita astian sisältö huolellisesti.
Muotoile pohjasta halkaisijaltaan 4-5 senttimetrin kokoisia palloja.Kasta ne jauhoihin tai korppujauhoihin ja lähetä ne kuumennettuun paistinpannuun, johon on kaadettu öljyä.
Paista palloja, kunnes pinta on täysin kullanruskea.
Ruoalle on ominaista ruokahalua herättävä ulkonäkö, erittäin kirkas maku, miellyttävä rapeus ja erinomainen yhdistelmä lihan kanssa.
Vaihtoehtoisesti perunapullia voi syödä yksinkertaisesti smetanan kanssa: siitä tulee erittäin maukasta.