Toisin kuin kaikkia vihanneksia, munakoisoja ei syödä, koska ne ilmestyvät pöytään melko harvoin.
On aika tottua ajatukseen, että tämä vihannes sopii vain sämpylöiden ja kaviaarin valmistukseen.Se on monipuolinen ainesosa, josta voi valmistaa nopean välipalan tai kokonaisen päivällisen.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi, miten munakoiso paistetaan maukkaasti.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Puhtaat munakoisot leikataan poikittain pieniksi 1-1,5 cm:n paksuisiksi ympyröiksi.
2.Katkeruuden poistamiseksi sinun on suolattava aihiot ja jätettävä munakoisot 15 minuutiksi ja huuhdeltava ne sitten vedellä.
3.Sekoita kulhossa kasviöljy ja mausteet listan mukaan.Pujota valkosipuli puristimen läpi siihen ja sekoita huolellisesti.
4.Kun öljy on kyllästynyt mausteiden ja valkosipulin aromeilla, upotamme munakoisot siihen.
5.Annamme vihannesten marinoitua 10-15 minuuttia, esilämmitämme uunin 200 asteeseen.
Asetetaan aihiot muottiin tai leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan.
Ripottele päälle hienonnettuja yrttejä ennen tarjoilua.Hyvää ruokahalua!