KotiKasvitMitä sideraatteja voidaan istuttaa perunan korjuun jälkeen: parhaat valinnat on nimetty.

Mitä sideraatteja voidaan istuttaa perunan korjuun jälkeen: parhaat valinnat on nimetty.

Perunan korjuun jälkeinen maa vaatii aina kunnostusta ja erityiskäsittelyä.

Yksi parhaista vaihtoehdoista tässä tapauksessa on istuttaa sideraatteja.

Mitä vaihtoehtoja on saatavilla?

Palkokasvit

Tämä on erinomainen vaihtoehto maaperän kunnostamiseen. Voit valita minkä tahansa tämän ryhmän kasvin, mutta kokeneet puutarhurit ovat erityisen kiinnostuneita lupiinista.

Se tulisi istuttaa heti, sillä se tarvitsee noin 60 päivää täyteen kasvuun pääsemiseksi.

Viljat

Ruis on erinomainen valinta tässä kategoriassa, koska se estää sukkulamatojen jäämisen maaperään. On kuitenkin tärkeää, että se sekoitetaan maahan ajoissa, jotta se ei aiheuta lankamatojen esiintymistä.

Voit kiinnittää huomiota myös kauraan: voit kylvää sitä turvallisesti syyskuussa. Tällöin maaperä on terveempi. Kauraa voi sekoittaa palkokasvien kanssa, mikä vahvistaa vaikutusta entisestään.

Fakelia ja tattaria kannattaa kylvää nyt, sillä muuten niiden hyöty jää vähäiseksi. Maasta tulee uskomattoman ravinteikasta niiden myötä, ja se myös vähentää rikkaruohojen määrää.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit