KotiKasvitMitä sideraatteja tulisi kylvää kasvihuoneeseen: parhaat valinnat on nimetty.

Mitä sideraatteja tulisi kylvää kasvihuoneeseen: parhaat valinnat on nimetty.

Syyskuussa voit aloittaa aktiivisen osallistumisen kasvihuoneiden maaperän parantamiseen.

Täällä kasvatetaan eniten tomaatteja ja kurkkuja.

Tämä tarkoittaa, että valittujen sideraattien tulee ennen kaikkea estää sienitauteja sekä hillitä patogeenisten mikro-organismien toimintaa. On myös tärkeää palauttaa ravinteiden tasapaino, sillä kasvit kuluttavat niitä intensiivisesti.

Mitkä sideraatit ovat paras valinta kasvihuoneeseen

Typen ja kaliumin osalta

Parhaat vaihtoehdot ovat kaikki palkokasvit. Ne auttavat tekemään maaperästä hedelmällisempää ja lisäävät maan typpipitoisuutta.

Parhaat kasvit tässä kategoriassa ovat herneet ja virna. Jos halutaan keskittyä kaliumin tasapainoon, kannattaa harkita kauran viljelyä. Myös viljelykasvin käyttö nostaa maaperän fosforipitoisuutta.

Sinappi

On tärkeää tietää, että valkoisen sinapin istuttaminen on erinomainen keino torjua fytoflooraa. Lisäksi tämä sideraatti parantaa maaperää yleisesti ja estää haitallisten mikro-organismien toimintaa.

Ruis

Tämä sideraatti on myös loistava ennaltaehkäisevä aine lähes kaikkia sienitauteja vastaan. Jotkut dachanviljelijät suosittelevat sinapin yhdistämistä rukiin kanssa, mikä parantaa sideraatin käyttöä entisestään.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit