KotiRuokaEi rapea, jäykkä ja kiinni sähköisessä vohvelikoneessa: miksi vohvelit voivat epäonnistua.

Ei rapea, jäykkä ja kiinni sähköisessä vohvelikoneessa: miksi vohvelit voivat epäonnistua.

Sähköisessä vohvelikoneessa paistetut vohvelit voivat olla erinomainen lisä aamiaiselle, lounaalle tai päivälliselle.

Joskus emännät kuitenkin huomaavat harmikseen, etteivät vohvelit ole aivan niin hyviä kuin he toivoisivat.

Kokki Julia Arkhipova, BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, jakoi syitä ja vinkkejä tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Miksi vohvelit eivät ole rapeita, vaan kovia ja tahmaisia

Kun valmistat vohvelitaikinaa, vältä liiallista vaivaamista: jos taikina on liian tiheää, vohvelit jäävät jäykiksi ja raskaan tuntuisiksi.

Myös reseptillä on vaikutusta lopputulokseen: tarkista ensin ainesosaluettelo. Jos vohvelitaikinassa on munia ja voita, niiden rakenteesta tulee paahteisempi ja rapeampi verrattuna vohveliin, jotka on valmistettu ilman näitä aineksia.

Jos taikina on vähärasvainen, on todennäköistä, että leivonnaiset tarttuvat vohveliraudan pintaan.

Jos huomaat, että ensimmäistä ’erää’ on vaikea irrottaa, lisää taikinaan voita tai kasviöljyä. Sähköisen vohveliraudan pintaa ei kuitenkaan kannata rasvata, sillä syntyvät kerrostumat on vaikeaa puhdistaa pois.

Yksi asia vielä: jos olet jo paistanut vohvelit, älä jätä niitä lautaselle. Säilytä valmiit leivonnaiset telineellä, jotta ne eivät kostu ja menettää rapeutensa.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit