KotiKasvitMitä voit käyttää mullana syksyllä: parhaat vaihtoehdot on mainittu.

Mitä voit käyttää mullana syksyllä: parhaat vaihtoehdot on mainittu.

On tärkeää muistaa, että syksyn multaus eroaa monella tapaa muista kausista.

Meille on oleellista paitsi säilyttää kaikki mullan tunnetut ominaisuudet, myös tarjota viljelykasveille tarvittavat lämmönlähteet.

Siksi on suositeltavaa valita parhaat komponentit multauskerroksen luomiseksi.

Mitkä vaihtoehdot kannattaa ottaa huomioon?

Havupuiden neulaset

Havupuiden neulaset soveltuvat erinomaisesti multauskerroksen muodostamiseen. Niiden tulee olla terveitä ja kuivia, jolloin ne eivät vaikuta mullan happamuuteen.

Turve

Monet ihmiset valitsevat turpeen, sillä se suojaa viljelykasveja pakkaselta. On kuitenkin syytä muistaa, että turve lisää maan happamuutta.

Komposti

Tämä vaihtoehto on yksi parhaista, sillä komposti ei ainoastaan säilytä tarvittavaa lämpöä, vaan myös parantaa merkittävästi maaperän laatua.

Muut vaihtoehdot

Voit käyttää tavallisia olkia syksyisen multauskerroksen luomiseksi. Myös havupuiden kuori on hyvä vaihtoehto. Jotkut käyttävät jopa saksanpähkinän kuoria ja sahanpurua.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit