Kurpitsa on todella monipuolinen vihannes, harmi vain, että harva tietää sen.
BelNovosti-verkkolehden asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan kurpitsa soveltuu niin pakastamiseen, hillojen ja jälkiruokien valmistamiseen kuin tuoreena syömiseen.
Muista siis säilyttää osa sadosta tuoreena, jotta voit myöhemmin tehdä mehua, muhennoksia, pataruokia, kasvislisäkkeitä ja lisätä sitä puuroon.
Toinen osa – vahingoittuneet hedelmät ja ne, joissa ei ole varsia, lähetä pakastimeen, valmiiksi kuutioiksi leikattuina, pusseihin tai astioihin pakattuina.
Tällaiset valmisteet sopivat myös muhennoksiin tai leivontaan.
Muista tehdä kurpitsasäilykkeitä – erityisen maukasta on hillo, jota varten tarvitset 1 kg kurpitsamassaa, 1 sitruunan, 1 kg sokeria sekä kanelia ja inkivääriä maun mukaan.
Leikkaa tuotteet paloiksi ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes mehu alkaa irrota, hauduta 20 minuuttia, jäähdytä 2-4 tuntia, hauduta vielä 20 minuuttia ja kääri.
Toinen tapa käyttää satoa on kuivata se. Kuivattua kurpitsaa voi sitten lisätä keittoihin, pataruokiin ja muihin ruokiin. Voit kuivata kurpitsapaloja kuivausrummussa tai uunissa.