On vaikeaa kuvitella, että suunnilleen samasta tuotesarjasta kokit valmistavat täysin erilaisia leikkeleitä.
Jos haluatte nauttia maukkaista leikkeleistä, muutama temppu helpottaa asiaa.
Kokki Julia Arkhipova, lehtemme asiantunteva kokki, kertoo, mistä leikkeleet koostuvat.
Mitkä salaisuudet kannattaa tietää
Kahdenlaista lihaa
Ei ole välttämätöntä käyttää vain yhtä lihalajia leikkeleissä. Toisen lajin lisääminen tekee jauhelihasta mehukkaampaa, maukkaampaa ja aromikkaampaa.
Sianliha on aina hyvä valinta lisälajiksi.
Mausteet
Älä käytä liikaa mausteita; liiallinen määrä ei paranna leikkeleiden makua. Useimmiten pieni määrä pippuria, suolaa ja ripaus yrttejä riittää.
Marinointi
Tämä on tärkeä vaihe, jota monet unohtavat. Marinoidusta jauhelihasta tulee kuitenkin moninkertaisesti maukkaampaa verrattuna tavalliseen jauhelihaan. Valmistetta on säilytettävä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen paistamista.