KotiRuokaNäin ammattikokit valmistavat leikkeleet: heillä on jono takanaan.

Näin ammattikokit valmistavat leikkeleet: heillä on jono takanaan.

On vaikeaa kuvitella, että suunnilleen samasta tuotesarjasta kokit valmistavat täysin erilaisia leikkeleitä.

Jos haluatte nauttia maukkaista leikkeleistä, muutama temppu helpottaa asiaa.

Kokki Julia Arkhipova, lehtemme asiantunteva kokki, kertoo, mistä leikkeleet koostuvat.

Mitkä salaisuudet kannattaa tietää

Kahdenlaista lihaa

Ei ole välttämätöntä käyttää vain yhtä lihalajia leikkeleissä. Toisen lajin lisääminen tekee jauhelihasta mehukkaampaa, maukkaampaa ja aromikkaampaa.

Sianliha on aina hyvä valinta lisälajiksi.

Mausteet

Älä käytä liikaa mausteita; liiallinen määrä ei paranna leikkeleiden makua. Useimmiten pieni määrä pippuria, suolaa ja ripaus yrttejä riittää.

Marinointi

Tämä on tärkeä vaihe, jota monet unohtavat. Marinoidusta jauhelihasta tulee kuitenkin moninkertaisesti maukkaampaa verrattuna tavalliseen jauhelihaan. Valmistetta on säilytettävä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen paistamista.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit