KotiRuokaEi etikassa eikä kefiirissä: näin marinoidaan lihaa Aasiassa, mikä tekee ruoasta todella...

Ei etikassa eikä kefiirissä: näin marinoidaan lihaa Aasiassa, mikä tekee ruoasta todella pehmeää ja mehukasta.

Aasialainen keittiö on kuuluisa monista todella ruokahalua herättävistä ruokalajeista.

Lisäksi Aasiassa on erityinen lähestymistapa liharuokien valmistukseen.

Osa tästä lähestymistavasta tarkoittaa, että tässä osassa maailmaa ei tavallisesti marinoida lihaa kefiirissä tai etikassa.

Toisin sanoen aasialaiset pyrkivät välttämään happamien nesteiden käyttöä lihapalojen pehmentämisessä.

Soijakastiketta sen sijaan käytetään laajalti, ja se tuo lihaan aivan erityistä pehmeyttä.

Belnovostin verkkopainoksen kokkiasiantuntija, neljännen luokan kokki ja leipuri Julia Arkhipova on tuonut esille tämän tärkeän asian.

Miksi lihaa ei pidä marinoida etikassa tai kefiirissä

Kyllä, nuo nesteet pehmentävät lihaa varsin hyvin.

Kuitenkin, on yksi vakava ongelma: jos lihaa säilytetään tällaisessa marinadissa pidempään kuin olisi suositeltavaa, saattaa tuloksena olla sitkeä ja kuivakka ruoka.

Samankaltainen vaikutus voi syntyä, jos marinadeissa on liikaa happamuutta.

Miksi soijakastike on hyvä marinadi

Tämän tuotteen käyttö takaa lihan tehokkaan pehmenemisen.

Lihavalmisteet säilyttävät mureutensa ja mehukkuutensa, vaikka ne olisivatkin soijakastikkeessa liian pitkään.

Soijapavun käymistuote on myös hyvä vaihtoehto, koska toisin kuin etikka, se sisältää monia ihmiskeholle tärkeitä ravintoaineita. Tämä marinadi tekee liharuoasta myös terveellisemmän.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit