KotiRuokaVoitko tehdä lechoa 30 minuutissa: talven paras herkku

Voitko tehdä lechoa 30 minuutissa: talven paras herkku

Yksi talven suosikkivalmisteista on lecho, joka valmistetaan paprikoista ja johon lisätään myös tomaatteja tai muita vihanneksia.

Jokaisella emännällä on oma suosikkireseptinsä. Selvitetään siis, voiko tämän herkullisen välipalan valmistaa vain 30 minuutissa.

Lehtemme asiantuntija, neljännen luokan kokki ja leipuri Julia Arkhipova, jakoi kanssamme vinkit lechon valmistukseen.

Tarvitaan:

  • tomaatteja – 6 kg
  • paprikaa – 1,5 kg
  • suolaa – 1 rkl
  • sokeria – 1 kuppi
  • kasviöljyä – 1 kuppi
  • etikkaa (9 %) – 5,5 rkl
  • Valmistusohjeet:

    1. Leikkaa puhtaat tomaatit puoliksi tai neljäsosiksi ja paseeraa ne lihamyllyn tai tehosekoittimen läpi. Siivilöi valmis sose ja kaada se kattilaan.

    2. Lisää soseeseen suola, sokeri ja kasviöljy, ja kuumenna seos kiehuvaksi.

    3. Poista paprikoista siemenet ja viipaloi ne haluamallasi tavalla, ja lisää sitten paprikat kattilaan.

    4. Kypsennä seosta kannen alla 15 minuuttia, lisää etikka, kiehauta uudelleen ja kaada sitten valmis lecho sterilisoituihin purkkeihin.

    Rullaa kannet tiiviisti ylös ja käännä purkit ylösalaisin. Kun purkit ovat jäähtyneet, säilytä ne varastointia varten.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit