KotiRuokaSuussasulava kasvispata juustolla ja kermalla: ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Suussasulava kasvispata juustolla ja kermalla: ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Kesäkurpitsakausi jatkuu, ja perunat kypsyvät tasaisesti.

Tämä on täydellinen tilaisuus valmistaa herkullinen peruna-kesäkurpitsapata juustolla ja kermalla. Reseptistä tulee kesän suosikki, aivan kuten kesäkurpitsakeitoista.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen asteen leipuri, jakaa ohjeet tämän maukkaan ruoan valmistamiseen.

Tarvitaan:

  • kesäkurpitsa – 2 kpl
  • perunat – 4-5 kpl
  • juusto – 150 gr.
  • kerma (33 %) – 300-350 ml.
  • suolaa ja pippuria maun mukaan.
  • pari valkosipulinkynttä.
  • kasviöljy – 1 rkl.
  • Miten kokata

    1. Kuori perunat ja kesäkurpitsa, ja leikkaa ne ympyröiksi. Raasta juusto ja purista valkosipuli.

    2. Sekoita kerma, valkosipuli, mausteet ja osa juustoraasteesta.

    3. Voitele leivinmuotti kasviöljyllä, aseta kasvikset siihen ja kaada päälle kerma-seos.

    4. Paista 200 asteessa esilämmitetyssä uunissa 35-40 minuuttia ja ripottele loput juustoraasteesta muutama minuutti ennen paistamista. Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit