Kurpitsa on todella monipuolinen vihannes, valitettavasti vain harva tietää sen.
BelNovosti-verkkolehden asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, kertoo, että kurpitsa on erinomainen valinta pakastamiseen, hillojen ja jälkiruokien valmistukseen sekä tuoreena nautittavaksi.
Muista siis säilyttää osa sadosta tuoreena, jotta voit myöhemmin tehdä mehua, muhennoksia, pataruokia, kasvislisäkkeitä ja lisätä sitä puuroon.
Toinen osa – vahingoittuneet hedelmät ja ne, joissa ei ole varsia – kannattaa laittaa pakastimeen, valmiiksi kuutioiksi leikattuina ja pusseihin tai astioihin pakattuina.
Sellaiset valmistelut sopivat myös muhennoksiin tai leivontaan.
Muista valmistaa kurpitsasäilykkeitä – erityisesti maukasta on hillo, johon tarvitset 1 kg kurpitsamassaa, 1 sitruunan, 1 kg sokeria sekä kanelia ja inkivääriä maun mukaan.
Leikkaa aineksia paloiksi ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes mehu alkaa irrota, hauduta 20 minuuttia, jäähdytä 2-4 tuntia, hauduta uudelleen 20 minuuttia ja kääri purkkeihin.
Toinen tapa hyödyntää satoa on kuivata se. Kuivattua kurpitsaa voi sitten lisätä keittoihin, pataruokiin ja muihin ruokiin. Voit kuivata kurpitsapaloja kuivausrummussa tai uunissa.