KotiRuokaPysy raikkaana uudenvuodenaattoon asti: Näin isoäitimme säilyttivät kurkkuja.

Pysy raikkaana uudenvuodenaattoon asti: Näin isoäitimme säilyttivät kurkkuja.

Kurkkujen kaltaiset vihannekset kuuluvat pilaantuvien tuotteiden luokkaan. Syynä tähän on niiden koostumuksen suuri vesimäärä.

Tämän vuoksi useimmat emännät pyrkivät säilyttämään kurkkusadon hyödyntämällä menetelmiä kuten peittaus ja suolaus.

Kuitenkin BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan on olemassa toinen tapa säilyttää vihannekset rapeina jopa kuuden kuukauden ajan.

Tätä menetelmää käyttivät esi-isämme, mutta nyt valitettavasti harva muistaa sen. Korjataan tämä valitettava puute, etenkin kun kurkkujen rapeana pitämiseen ei tarvita paljoa – vain suolaa ja nokkosta.

Aloita vihanneksista: pese kurkut, anna niiden kuivua ja leikkaa pyrstöt pois. Nokkoset on pestävä huolellisesti ja hienonnettava.

Kun kaikki on valmista, ota suuri emaloitu kattila (tai voit käyttää tynnyriä), kaada astian pohjalle suolaa ja aseta kurkut. Myös ne on ripoteltava suolalla, ja sitten nokkoset asetetaan niiden päälle.

Jatka kerrosten vuorottelua, kunnes astia on täynnä vihanneksia. Nokkosten tulee olla päällimmäisenä.

Peitä sitten juustokankaalla, aseta paino ja laita se viileään paikkaan. Kolmen päivän kuluttua valuta suolaliuos ja vaihda se uuteen suolaliuokseen, joka koostuu vedestä ja hieman suolasta.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit