KotiKasvitMiten ymmärtää, että kurpitsat voidaan poistaa vihannespuutarhasta - läpsäise kylkiä tai tarkista...

Miten ymmärtää, että kurpitsat voidaan poistaa vihannespuutarhasta – läpsäise kylkiä tai tarkista hännät? Dachan viljelijöille on kerrottu oikea tapa toteuttaa se.

Dachnikille kerrottiin, kuinka kurpitsasadon kypsymispäivä määritetään oikein. Tässä asiassa kannattaa luottaa siementen valmistajan neuvoihin, mutta sää-, maaperä- ja hoitotekijöillä on tärkeä vaikutus kypsymispäivämääriin.

Virheiden hinta tässä tapauksessa voi olla omin käsin kasvatettu sato.

Selvitetään, kuinka ymmärtää, että kurpitsa on täysin kypsä.

Ensimmäinen merkki: väri

Kuoren väri antaa paljon tietoa. Kurpitsan kypsyessä sen väri muuttuu. Se voi vaihtua vihertävästä keltaseksi, oranssiksi tai jopa ruskeaksi. Kaikki riippuu lajikkeen ominaisuuksista.

Toinen ominaisuus: ääni

Kuten vesimelonin tapauksessa, voit taputella kurpitsaa. Kypsä kurpitsa kuitenkin tuottaa vaimeaa ja onttoa ääntä. Soiva kurpitsa kannattaa jättää sängylle.

Kolmas merkki: varsi

Kypsän kurpitsan varsi on niin kuiva, että se irtoaa helposti hedelmästä. Vihreä, kiinteä ja tiukasti kurpitsaan kiinnittynyt varsi viittaa siihen, että hedelmä ei ole kypsä.

Neljäs merkki: ajoitus

Jos sinulla on siementietoja tallennettuna, voit hyödyntää valmistajan vihjeitä.

Tyypillisesti varhaiset lajikkeet kypsyvät 90-100 päivää taimien ilmestymisen jälkeen, kun taas myöhäiset kypsyvät 120-140 päivän kuluttua.

Tässä tapauksessa oletetaan, että valittua lajiketta kasvatetaan suotuisissa ilmasto-olosuhteissa ja kaikkia hoitosuosituksia noudattaen.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit