Kukaan kokki ei voi olla käyttämättä sipulia: tarvitsemme tätä vihannesta lähes jokaisen ruokalajin valmistuksessa.
Kaikki kuitenkin tietävät vihanneksen erityisluonteen: se voi saada kenet tahansa itkemään.
On kuitenkin hyödyllistä tuntea vinkit, joiden avulla voit kuoria ja leikata sipulit ilman kyyneleitä. Kokki Julia Arkhipova, lehtemme kulinaarinen asiantuntija, paljastaa nämä salaisuudet.
Mikä auttaa tässä asiassa?
Kokeile ruoanlaittoa kynttilänvalossa
Tämä temppu saattaa vaikuttaa oudolta, mutta se on erittäin tehokas. Sinun tulee kuitenkin valmistaa luonnonvahakynttilöitä: vain ne auttavat tässä asiassa.
Lisäksi ruoanlaitto tällaisessa romanttisessa ympäristössä on miellyttävämpää.
Käytä jäävesisäiliötä
Jos haluat välttyä kyyneleiltä sipulien käsittelyn aikana, aseta säiliö lähellesi. Kaada siihen kylmää vettä. Sipulien kuorimisen ja viipaloinnin aikana voit välillä upottaa veitsen kylmään nesteeseen.
Suojalasit
Tämä voi tietenkin näyttää oudolta, mutta menetelmä on varsin tehokas. Sinun tarvitsee vain käyttää laseja, jotka istuvat hyvin. Näin kyyneleitä aiheuttavat kemialliset yhdisteet eivät pääse silmiisi.