KotiKasvitMitkä kasvit eivät pidä tillin seuralaisuudesta : vinkkejä kokeneille puutarhureille

Mitkä kasvit eivät pidä tillin seuralaisuudesta : vinkkejä kokeneille puutarhureille

Tilli, jota monet puutarhurit rakastavat tuoksunsa ja makunsa vuoksi, ei kuitenkaan aina ole paras naapuri sängyssä.

Sen läsnäolo voi vaikuttaa joihinkin kasveihin, joten tämä seikka on tärkeää ottaa huomioon istutuksia suunniteltaessa.

Lehtemme asiantuntija Anastasia Kovrignyh, maataloustutkija ja maisemasuunnittelija, muistutti dašanviljelijöitä merkittävistä asioista.

Tilli ja sen vaikutus naapurikasveihin

Tilli, joka on yksi suosituista maustekasveista, omaa erityispiirteitä, jotka vaikuttavat muiden kasvien kasvuun ja kehitykseen.

Sen voimakas aromi ja vaikuttavat aineet voivat sekä karkottaa tuholaisia että aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia joidenkin kasvien kasvuun. Kun tiedät tällaisista erityispiirteistä, voit välttää virheitä sängyissä suunnitellessasi ja luoda suotuisat olosuhteet kaikille viljelykasveille.

Kasvit, jotka eivät tule hyvin toimeen tillin kanssa

Yksi kasvi, jonka viereen tilliä ei kannata istuttaa, on porkkana.

Vaikka tilliä saatetaan joskus istuttaa yhdessä porkkanoiden kanssa niiden maun parantamiseksi, niiden naapuruus voi johtaa porkkanan kasvun heikkenemiseen ja sadon vähenemiseen. Tillin eteeriset öljyt vaikuttavat porkkanoihin tukahduttamalla niiden juuristoa.

Tilliä ei myöskään pidä istuttaa sellerin läheisyyteen. Selleri on erittäin herkkä tillin tehoaineille, jotka voivat aiheuttaa kasvun estymistä ja tautien kehittymistä.

Vihannekset, joita tilli häiritsee

Myös muut kasvit, kuten kurkut, tomaatit ja pavut, voivat tuntea epämukavuutta, kun ne ovat tillin naapurina.

Tilli hidastaa niiden kasvua erityisesti alkuvaiheessa, mikä voi vaikuttaa hedelmien kehitykseen. Vaikka kurkkuja kasvatetaan usein tillin varjossa suojana kuumuudelta, niiden sato saattaa pienentyä, jos sängyssä on liikaa tilliä.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit