KotiRuokaMiten tehdään täytettyjä turkkilaisia paprikoita: niissä ei ole lihaa, mutta ne ovat...

Miten tehdään täytettyjä turkkilaisia paprikoita: niissä ei ole lihaa, mutta ne ovat silti erittäin herkullisia.

Monet ovat vakuuttuneita siitä, että liha on välttämätön ainesosa täytetyissä paprikoissa.

Itse asiassa nämä paprikat voidaan täyttää myös pelkästään vihanneksista ja sienistä valmistetulla seoksella.

Ainakin Turkissa tämä ruoanlaittovaihtoehto on osoittautunut erittäin suosituksi.

On syytä mainita, että se on erittäin ruokahalua herättävä ruokalaji. Ehkä monet herkkusuut pitävät tästä vaihtoehdosta jopa enemmän kuin klassisista täytetyistä paprikoista.

Reseptin on jakanut Belnovostin verkkopainoksen neljännen luokan kokki ja leipuri, kokki Julia Arkhipova.

Resepti täytetyille turkkilaisille paprikoille

Ota yksi sipuli, kuori se, kastele se vedellä ja kuutioi se.

Seuraavaksi raasta yksi porkkana.

Lähetä sitten sipuli- ja porkkanapalat pannulle.

Kuumenna kasviseosta välillä sekoitellen neljä minuuttia.

Lisää seuraavaksi pannulle 200 grammaa pilkottuja sieniä ja pari-kolme pilkottua valkosipulinkynttä.

Hauduta seosta vielä viisi minuuttia ennen kuin siirrät sen syvään astiaan.

Sen jälkeen valmistele 12 paprikaa. Poista niiden lakit, ota siemenet pois ja kaada kiehuvaa vettä niiden päälle kymmeneksi minuutiksi.

Kun ’calyxit’ ovat kuumassa vedessä, kuori kolme tomaattia ja pilko hedelmät. Raasta myös seitsemän perunaa.

Lisää peruna- ja tomaattiseokseen yrttejä maun mukaan sekä pari lusikallista smetanaa. Sekoita massa hyvin.

Yhdistä sen jälkeen kaksi valmistettua seosta (vihannes-sieni ja peruna-tomaatti). Täyte on valmis.

Täytä paprikat valmiilla seoksella, aseta ne kattilaan ja kaada niiden päälle vettä.

Viimeinen vaihe on hauduttaa täytetyt paprikat. Prosessin keston tulisi olla 60 minuuttia.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit