Syksy on erinomaista aikaa täydentää teevarastoja eri juomalajeilla.
Tämä tuo vaihtelua ja auttaa tekemään teekutsuista entistä sydämellisempiä ja mieleenpainuvampia.
On myös tärkeää muistaa, että teellä on merkittäviä terveyshyötyjä. Teetaukojen lisääminen aikatauluihinne on siis ehdottomasti suositeltavaa.
Kuitenkin on syytä ymmärtää, että teen hauduttamisessa on omat hienoudet, muistuttaa lehtemme kulinaristi, kokki Julia Arkhipova. Juoman voi pilata jo yhdellä virheellä, jota monet kotiäidit tietämättään tekevät.
Mistä se koostuu?
Kuten ilmi käy, merkittävä virhe on veden lämpötilan väärä valinta. Kiehuvan veden käyttäminen vaikuttaa erittäin negatiivisesti.
Kuuma vesi vie teeltä sen aromin ja makuaistin, mikä tekee siitä paljon yksinkertaisemman juoman.
Kiehuvalla vedellä on myös haitallisia vaikutuksia juoman hyödyllisiin ominaisuuksiin. Siksi klassista mustaa teetä tulisi hauduttaa vedellä, joka on ehtinyt jäähtyä kiehumisen jälkeen 90 asteeseen. Vihreää teetä voidaan hauduttaa 85-90-asteisella vedellä.
Valkoiset teelaadut ovat kuitenkin erittäin herkkiä kiehuvalle vedelle: vesi on hyvä jäädyttää 80 asteeseen.