Pitkään on uskottu, että ihanteellinen tapa valmistaa tuoreita yrttejä talven varalle on niiden pakastaminen. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos pakastimessa on runsaasti tilaa.
Kuitenkin kokeneet emännät eivät enää kuivata vihanneksiaan tai edes pakasta niitä.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoo, miten valmistaa tuoksuva mauste talveksi.
Tarvitaan:
Miten valmistaa
1. Puhtaat yrtit on hienonnettava veitsellä tai käsitellyt tehosekoittimella.
2. Purista valkosipuli puristimen läpi ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään.
3. Peitä leivinpelti leivinpaperilla ja aseta valmis seos siihen.
4. Aseta seos 150 asteeseen lämmitettyyn uuniin ja odota, että kosteus haihtuu vihreistä.
5. Kun seos on jäähtynyt, siirrä se kulhoon, lisää suola ja sekoita se sitten tehosekoittimella.
Kun seos on valmis, siirrä se purkkiin, jossa on tiiviisti sulkeutuva kansi.