KotiKasvitNäin valmistelet vadelmia talveksi: kaikki, mitä marjanviljelijä tarvitsee runsaaseen satoon.

Näin valmistelet vadelmia talveksi: kaikki, mitä marjanviljelijä tarvitsee runsaaseen satoon.

Vadelmien asiantunteva hoito syksyllä mahdollistaa marjojen valmistautumisen talven kylmyyteen ja hedelmällisyyteen uudella kaudella.

Vain muutama virhe, ja satoon ei voi luottaa.

Lehtemme asiantuntija Anastasia Kovrignyh, tiedemies agronomi ja maisemasuunnittelija, kertoi, miten valmistella vadelmia talvea varten.

Milloin aloittaa

Työt kannattaa ajoittaa ei päivämäärän mukaan, vaan ilman lämpötilan mukaan. Lämpömittarin tulisi olla jo nollassa.

Mistä aloittaa

1. Poista jäljellä oleva kasvillisuus, pudonneet lehdet, oksat jne. Suorita karsinta.

2. Kuivalla säällä on tarpeen suorittaa tuholaistorjunta. Käytetään Bordeaux-nestettä (5 %) tai teollisia valmisteita, kuten Actara, Allegro tai vastaavia.

3. Ennen pakkasten alkamista kastellaan 2-3 ämpärillistä vettä jokaista neliömetriä kohti.

4. Mineraalilannoitteista voidaan käyttää kaliumsulfaattia (1 tl neliömetriä kohti), sinkkisulfaattia (3 g samalle alueelle) ja mangaanisulfaattia (5 g).

Sen jälkeen mullataan maaperä, peitetään marjapensas ja tarvittaessa taivutetaan pensaat maahan noin 45 asteen kulmassa.

Nämä vinkit auttavat vadelmapensaita selviytymään talvesta ilman suurempia ongelmia ja tuottamaan runsaan marjasadon uudella kaudella.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit