Kurkkuja on tavallista marinoida herukanlehtien, piparjuuren ja jopa sinapin kanssa. Harva emäntä uskaltautuu kokeilemaan marjojen laittamista purkkiin kurkkujen seuraksi.
Yllätä kotiväkeä kurkuilla, joihin on lisätty punaisia herukoita ja basilikaa.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen luokan leipuri, jakaa kanssamme ohjeet tämän herkullisen ruoan valmistamiseen.
Tarvitaan:
Miten kokata
1. Liota puhtaat kurkut kylmässä vedessä ja leikkaa niiden kärjet.
2. Asettele puhtaiden purkkien pohjalle piparjuuren lehdet, kirsikat, basilika ja herukat, lisää pippuriherneitä, sitten valkosipulia, kurkkuja ja päälle marjoja sekä tilliä.
3. Valmista suolaliuos lisäämällä sokeri ja suola veteen, kiehauta se ja kaada sitten purkkeihin. Peitä kannella.
4. Steriloi valmisteet 5-10 minuuttia kiehuvassa vedessä ja sulje kannet.
Käännä purkit ympäri ja laita kurkut jäähtymisen jälkeen varastoon.